Летци от Крумово заминават на военно учение в Германия
Летци от Крумово заминават на военно учение в Германия / снимка: Кирил Кирилов
ген. Златев
48860
ген. Златев
ген. Попов
  • ген. Златев
  • ген. Попов

За първи път от 10 години авиобаза Крумово ще участва в международно военно учение в чужбина, което ще се проведе през март 2012 г. в Германия. Това съобщи командирът на вертолетната база бригаден ген. Златко Златев. Българските летци ще извършват съвместни акции с германски и американски военни. В учението ще участват 2 вертолета „Кугър" и 4 екипажа. В него за първи път ще се провеждат операции, които досега базата не е изпълнявала, като „външен товар". Ще се усъвършенстват и техники като медицинска евакуация и десант. Ген. Златев допълни, че през 2012 г. ще се увеличат и летателните часове на базата, които се очаква да надхвърлят 1300.

Гости на официалната церемония по откриването на учебната 2012 г. бяха началникът на ВВС ген.-майор Константин Попов, областният управител Здравко Димитров и общинският съветник ген. Димитър Цветков. Той заяви, че авиобаза Крумово ще постигне нови успехи в годината на дракона, който също е летящо същество. През тази година предстои и възстановяване на военна техника, допълни ген. Попов.

На церемонията бе представен и "Фронт Деск" - нова зала за ръководство и управление на полетите. По думите на командира на авиобазата, с новите въведения и техника екипажът изцяло ще поема отговорността за действията си по време на учебните полети.