/ личен архив, Велислава Костадинова
Терапевтичното куче Мон и децата от ОУ "Петър Берон" канят пловдивчани на коледен базар в училището днес следобед. По време на благотворителното събитие в подкрепа на кампанията "Най-доброто за нашите деца и онкоболни", което събира средства за изграждането на нова Детска клиника под тепетата, ще се продават изработени от учениците коледни украшения, картички, свещи и др. предмети. Събраните средства ще бъдат дарени за благородната инициатива.

Кучето Мон събра стотици на концерт в подкрепа на каузата за нова Детска клиника в Пловдив

"Бобтейлът Мон, който учи в III А клас на ОУ "Петър Берон", ще е специален гост на базара, ще застане зад щанда и ще продава надежда", разказа за DarikNews собственичката на кучето Велислава Костадинова.

Тя припомни, че на благотворителния коледен базар миналата година, учениците събраха сериозната сума от 4007 лв., а по повод първия учебен ден, вместо за цветя, децата дариха парите, приготвени за учителите им, за кампанията и събраха 3 400 лв. По думите ѝ кампанията набира все по-голяма популярност и вече са събрани близо 80 000 лева.

Пловдивски училища дариха близо 17 000 лева в полза на кампания за онкоболни деца

Акцент на тазгодишния коледен базар ще бъде наддаването за 15 бутикови коледни шалове с лика на Мон. Цената на шаловете ще стартира от 20 лв., поясни Костадинова. 

личен архив, Велислава Костадинова

Коледният базар започва в 16.30 ч. днес и ще продължи до 19.00 ч.