кон в шахта
кон в шахта / vbox7.com
Кон падна в улична шахта в курорта Пампорово, съобщават от пожарната, чийто екип е помогнал за изваждането му посредством специализирана техника. Към в 8:40 ч. в сряда на телефон 112 е подаден сигнала за инцидента с животното. Спасителите успели да извадят коня невредим от 3-метровата шахта по пътя за телевизионната кула „Снежанка“.

Дете е с опасност за живота, след като е било изритано от кон

Близо час продължила акцията по изваждането му. Пожарникарите го вързали здраво със спасителни колани, а автокран го изтеглил. Конят е собственост на смоленчанина Костадин Манджуков, който благодари на спасителния екип, че животното е извадено здраво и без последици от инцидента. За обезопасяване на шахтата е уведомена веднага и администрацията на ВиК-Смолян.

Автобус блъсна елен в Шуменско

Тази нощ спасителен екип на Районната служба "Противопожарна безопасност и защита на населението" се е отзовал и на сигнал за съдействие на Центъра за спешна медицинска помощ. Към 3:35 ч. те помогнали за пренасянето на болна жена с наднормено тегло от жилището й в Смолян до линейката, посредством носилка.