Коалиция на ВМРО и ДПС подмени вота анти-Беев във Велинград
Коалиция на ВМРО и ДПС подмени вота анти-Беев във Велинград / netinfo
ВМРО и ДПС съставиха новото мнозинство в Общинския съвет на Велинград и смениха досегашния му председател Борис Голомехов с Мустафа Джамбаз от ДПС. Така кметът Иван Лебанов от БСП остана без мнозинство в местния парламент.

“Това е безпринципна коалиция, формирана на базата на икономически интереси. Тя подмени вота на велинградчани, който бе анти-Беев”, заяви пред Дарик сваленият председател. Неговият съпартиец от “Зелена България” Златко Златанов поздрави присъствалия на заседанието настоящ депутат и бивш кмет Фидел Бееев “за добрия сценарий и режисура на политическия спектакъл”.

Новата коалиция и бламирането на досегашния председател дойдоха, след като той поиска Общинската избирателна комисия да прекрати правомощията на двама съветници от ВМРО – бизнесмените Александър Гагов и Янко Сачков, за 3 последователни отсъствия от сесия. В понеделник ОбИК отказа, но ситуацията бе умело използвана от хората на Фидел Беев, коментира общински съветник от БСП.

Сваленият председател на Общинския съвет пък прогнозира, че с новото управляващо мнозинство работата на администрацията ще бъде блокирана, тъй като предложенията й ще срещат отпор в Общинския съвет. Голомехов заяви, че ще атакува пред областния управител или директно в Административния съд решенията на днешната сесия.