Кметът на Пазарджик положи клетва в отсъствие на червените съветници
Кметът на Пазарджик положи клетва в отсъствие на червените съветници / netinfo
Новоизбраният кмет на Пазарджик Тодор Попов днес положи клетва и официално встъпи в длъжност. Той се закле пред стария общински съвет, тъй като Административен съд в Пазарджик спря предварително изпълнението на решението на Общинската избирателна комисия за избор на общински съветници и отмени клетвата на местния парламент.

Днешното заседание на стария общински съвет бе председателствано от общинския съветник д-р Александър Димитров в присъствието на 24 общински съветника от общо 41. От залата липсваха всичките 14 съветници на БСП, нямаше го и досегашния кмет Иван Евстатиев, който е подал жалба за касиране на избора, заради купуване на гласове.

Тодор Попов, припознат от мнозинството като синия кмет на Пазарджик, прие ключа на общината и управленската огърлица от временно изпълняващия длъжността кмет на града и зам.- кмет от предишния мандат Виолета Гиндева.

Областният управител Ангел Чолаков подари на новия градоначалник Конституцията на България, като му пожела да спазва законите на страната ни.

Клетвен лист бе подписан и от всичките кметове на селища в община Пазарджик, без двама, където ще има балотаж за втори път.

В политиката като общински съветник влиза и известният адвокат Хари Харалампиев. Той бе заявил, че няма да става общински съветник, а само помага в кампанията на колегата си Тодор Попов, сега обаче обяви, че "ще работи с цялата си душа за благото на хората от Пазарджик, така всеотдайно, както в съдебната зала". Ще участвам в духовната комисия, каза Хари Харалампиев, и ще се опитам да възстановим месечното литературно списание „Марица”, като въвлечем в него именити български автори като Иван Цанев, Константин Радев и др.