Каназирева: Не трябва хаотично да се прибързва със закриването на ПОАП
Каназирева: Не трябва хаотично да се прибързва със закриването на ПОАП / dariknews.bg/ архив
Каназирева: Не трябва хаотично да се прибързва със закриването на ПОАП
46900
Каназирева: Не трябва хаотично да се прибързва със закриването на ПОАП
  • Каназирева: Не трябва хаотично да се прибързва със закриването на ПОАП

Трябва да се направи анализ на дейността на Пловдивската общинска агенция за приватизация (ПОАП), а не хаотично и прибързано да се закрива, заяви в ефира на Дарик Дани Каназирева, която е член на Надзорния съвет на ПОАП. Дори да бъде закрита, задълженията на агенцията трябва да бъдат поети на принципа прозрачност и участие на повече общински съветници, особено когато става въпрос за контрол върху изпълнението на приватизационните договори, допълни тя.

Съгласна съм, че бюджетът на ПОАП може да бъде намален и част от членовете на Надзорния съвет да бъдат съкратени, но съм против тоталното й закриване без ясна визия за това кой ще поеме преватизационните сделки, категорична бе Каназирева.

Искрено се надявам през този мандат да бъде развален договорът с фирма „Градски транспорт" и общината да си върне поредното отнето имущество, каза още лидерът на „Съюз за Пловдив".

Новият кмет Иван Тотев обяви, че възнамерява ПОАП да бъде закрита, а дейността й да бъде поета от общинско звено. Намерението е по този начин да се направят икономии заради тежкото финансово състояние на общината. Тотев е изпратил писмо до шефа на ПОАП Александър Пецов, с което иска от него да направи отчет за финансовото състояние на агенцията. На база на анализа ще взема решение дали да закрия агенцията по приватизация в тази бюджетна година или в следващата, обясни Тотев.

 

Чуйте и от прикачения звуков файл.