Как да се храним през зимата, за да повишим имунитета си
Как да се храним през зимата, за да повишим имунитета си / Фейсбук
Как да се храним през зимата, така че да повишим имунитета си
91172
Как да се храним през зимата, така че да повишим имунитета си
  • Как да се храним през зимата, така че да повишим имунитета си

Важен фактор за поддържане на доброто здраве и повишаване на имунитета през студените зимни дни е храненето. За да подсигурим пълноценен хранителен режим, трябва да консумираме различни продукти от 5-те главни групи, заяви в интервю за Дарик диетологът Росица Тончева.

По думите й, ежедневният прием на 300 грама зеленчуци и 200 грама плодове - моркови, зеле, киви, тиква, картофи и цитруси е  задължителен. През зимата трябва да имаме и адектватно количество белтък, който можем да си набавим от пилешкото и телешко месо, както и рибата.

Съвсем спокойно може да си позволим и чаша червено вино, което е висок източник на антиоксиданти, твърди още диетоложката.

Например, салата от зеле, овкусена със зехтин и лимон, е истинска витаминозна бомба.

Още за т.нар. правилната хранителна пирамида през студените зимни месеци, чуйте в интервюто с Росица Тончева.