Йордан Иванов е новият лидер на ДСБ в Пловдив
Йордан Иванов е новият лидер на ДСБ в Пловдив / снимка: Петър Тодоров, Дарик архив
Йордан Иванов е новият лидер на ДСБ в Пловдив
87731
Йордан Иванов е новият лидер на ДСБ в Пловдив
  • Йордан Иванов е новият лидер на ДСБ в Пловдив

Йордан Иванов е новият лидер на ДСБ в Пловдив. Иванов е част от инициативата България на Регионите. До избора се стигна, след като досегашният градски председател Пепа Деведжиева си направи отвод на годишната градска конференция снощи.

По устав тя и не може да съвместява две ръководни позиции, тъй като е зам.-председател в националното ръководство на ДСБ и отговаря за Южна България.

Според новия председател на ДСБ Йордан Иванов регионите в страната не могат да бъдат развити само и единствено посредством еврофондове. И те никога няма да бъдат развити докато не се извърши истинска децентрализация.

„Не може и не трябва централната власт да държи на ръчно управление всички общини в страната“, заяви Иванов.

чуйте от прикаченото аудио какво каза Иванов преди дни в студиото на Дарик

Йордан Иванов бе избран за лидер на пловдивската структура от членовете на ДСБ след 5 получени номинации от 6-те района в града. Кирил Янкулов бе избран за заместник-председател на партията в града по предложение на новоизбрания лидер.

Гости на форума бяха лидера на партията Радан Кънев, шефът на предизборния щаб на ДСБ Стоил Яков и главният секретар Емил Мачиков.

Йордан Иванов е новият лидер на ДСБ в Пловдив
netinfo
На събранието бяха също председателят на ОбС Пловдив и председател на ПП ДБГ Пловдив Савина Петкова, председателят на БЗНС Пловдив Елка Милева и председателят на НПСД Пловдив Кемал Тинев.

Доклад за свършеното до момента прочете досегашния председател на ДСБ Пловдив Пепа Деведжиева.

Йордан Иванов е новият лидер на ДСБ в Пловдив
netinfo
Йордан Иванов е на 29 години, женен с едно дете. Юрист по образование, с богат опит в консултантската дейност в сферата на регионално и стратегическо планиране както към местна власт, така и към централна. Владее френски и английски, преминал е редица курсове за повишаване на професионалните си знания и умения. Член е на Националното ръководство на ДСБ и е председател на Национален клуб „България на регионите“.