/ DarikNews.bg, архив
19-годишният шофьор Асен Гюрганчев, който през април, тази година, блъсна и уби 61- годишна жена на пешеходна пътека в Пловдив, се изправя пред съда. Според държавното обвинение, младежът е нарушил правилата за движение по пътищата, като е причинил по непредпазливост смъртта на жената и е избягал от местопроизшествието.
 
На 13 април вечерта, при шофиране на лек автомобил „Тойота РАВ4“ със скорост от 67 км.ч,  19-годишният ученик прегази възрастната жена на зебра на бул. „Шести септември“ в града. Младежът видял пешеходката, но не успял да спре, тъй като се движил със несъобразена скорост и я ударил с предната лява част на автомобила.
 
Свидетели на катастрофата се обадили на тел. 112. На място пристигнал екип на Центъра за Спешна медицинска помощ. Пострадалата е получила травматични увреждания на жизненоважни органи, довели до остра кръвозагуба и сърдечносъдова недостатъчност. Тя починала на място. Младежът избягал от местопроизшествието, като демонстрирал пред свои приятели желание да извърши ремонт на автомобила си. Той беше задържан на 14 април 2017 г, ден след инцидента.    
 
Според експертизата, обвиняемият е можел да избегне удара, ако се е движел с не повече от 47 км.ч.
Той е с взета от Окръжния съд в Пловдив мярка за неотклонение „задържане под стража”.


--