Измамници се опитват да пробутат фалшиви 100-левки в Пловдив и Смолян
Измамници се опитват да пробутат фалшиви 100-левки в Пловдив и Смолян / dariknews.bg/архив

47-годишен старозагорец е направил опит да прокара в обръщение пари менте. Към 20.30 часа снощи постъпил сигнал, че на една от касите на БДЖ на Централна гара в Пловдив мъж е заплатил с банкнота от 100 лева, която след проверка се оказала фалшива. Извършителят е задържан във Второ РУ - Пловдив за срок от 24 часа. Допълнителна справка показала, че той е с криминални прояви и осъждан. Предстои материалите по образуваното бързо производство да бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив.

Междувременно в Смолян закопчаха 28–годишна жена, опитала да пробута фалшива 100-левова банкнота на пенсионер. Младата жена си купила с ментето хранителни стоки на стойност 1,15 лв. от павилион, който се намира в близост до МБАЛ – Смолян. Първоначално 73 – годишният продавач не се усетил, че е излъган и върнал ресто на жената - 98,85 лв.

В последствие се осъзнал, тъй като на 100–левката са били поставени рекламни надписи, както и надпис “не е средство за разплащане”. На момента потърсил помощ от полицията. Служителите на реда заловили жената, която е задържана за срок до 24 часа в РУ – Смолян.