Избраха надзорната фирма за Коматевско шосе
Избраха надзорната фирма за Коматевско шосе / Дарик радио Пловдив / архив

Комисия от служители на Община Пловдив отвори ценовите предложения за надзорна фирма по проекта за реконструкцията на Коматевско шосе, който ще се финансира от 30-милиониия заем от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Италианската IRD Engineering s.r.l. & Patconsult 2000 EOOD е подала най-ниската оферта.

„Предстои да бъдат оформени документите и да получим последващ отговор от ЕБВР, тъй като банката трябва да съгласува и класирането на фирмите", заяви кметът Иван Тотев. „Надявам се да няма повече обструкции", допълни той.

Оттук нататък следва уточняване на временната организация на движение и промяната в маршрутите на автобусните линии от вътрешноградския транспорт и затваряне на пътната артерия, за да може ремонтните дейности да започнат. Предвиденият за реконструкция участък е от входа на квартал „Коматево” до бул,. „Александър Стамболийски”. Компрометираната паважна настилка ще бъде заменена с асфалт, като преди това се подмени водопровода, канализацията и подземната инфраструктура. Ще бъдат изградени джобове на автобусните спирки, ново осветление, тротоари и велоалея.

Припомням, че със средствата от подписаното споразумение с Европейската банка за възстановяване и развитие, които са в размер на 14.2 милиона евро, ще бъдат изпълнени четири много важни инфраструктурни обекти в Пловдив – „Коматевско шосе“, бул. „Руски“; бул. „Шести септември“ , както и изграждането на булевард „Северен“ между моста на Адата и „Брезовско шосе”.