Иван Чомаков се самоизключил от СДС?
Иван Чомаков се самоизключил от СДС? / netinfo

Ръководството на СДС в Пловдив е готово да подаде колективна оставка, ако на предстоящия вътрешнопартиен дебат за резултатите от изборите се вземе решение, че това е от полза за бъдещето на организацията, заяви кандидатът за кмет и лидер на сините в града Николай Караиванов.

Парадоксално е, че загубих трагично, макар да спечелих всички дебати и срещнах много голямо одобрение на управленските си идеи, каза претендентът на ДА, който събира около 3%. По общо мнение нашата кампания е била най-добрата и аз съм доволен от нея, но натрупания в последните 17 години негативизъм към дясното управление на Пловдив се отрази на резултата ми, подчерта Караиванов.

Издигнатият за кмет от СДС д-р Иван Чомаков обяви решението си да не се бори за трети мандат опасно късно и не заяви ясно позицията си – напротив, с действията си реално подкрепи друг кандидат. Част от районните ни кметове се кандидатираха с отделни листи и това доведе до сериозен отлив на гласове. Много от членовете на организацията откровено работиха срещу СДС в тази кампания, посочи още Караиванов. Той не пожела да уточни дали Иван Чомаков ще бъде изключен от синята партия, но от ръководството припомниха, че според устава им член, работил за друг кандидат или листа, се счита за самоизключил се.

Пред Дарик радио Караиванов даде да се разбере, че е малко вероятно двамата съветници от СДС да се присъединят към управляващото мнозинство, ако получат подобна оферта. Нашата цел не е да се “вписваме”, а да покажем харктер и собственото си лице, което ще ни върне доверието на хората, категоричен бе лидерът на СДС.

Информация на Румен Бахов и Мария Троева