/ БГНЕС

„Южен“ задмина „Централен“ по брой население и тенденцията е още повече хора да предпочетат да живеят там, тъй като районът се разраства. Затова Община Пловдив все повече трябва да подкрепя развитието му, имаме и конкретен план за подобряването на градската среда. Това заяви днес кметът на града Иван Тотев.

Още една нова детска площадка ще радва децата на "Южен"

Градоначаникът припомни, че на сесията на Общинския съвет от миналата седмица се взе решение за предоставяне на 850 000 лева за училище „Стоян Михайловски“.

От думите на Тотев стана ясно още, че зам.-кметът Стефан Стоянов оглежда заедно с представители на Камарата на архитектите в България училище „Константин Величков“, където два сектора от базата не работят.

Алея на кирилицата, изработена от хора с увреждания, ще краси район "Южен"

Намерението е там да бъдат проектирани нови класни стаи. От Община Пловдив ще се опитат и да осигурят средства за завършване на спортните площадки на училище „Димитър Талев“.

„Модър-Царевец“ е на етап избор на изпълнител, като в момента се съгласува с НКЖИ надлезът, който ще свързва "Тракия" с "Южен". На финала сме и на проекта за улица „Даме Груев“, както и да стартираме реконструкцията на „Кукленско шосе“, каза още Иван Тотев.