Малки културни проекти
Малки културни проекти / netinfo
Фондация „Пловдив 2019“ отправя покана към организации, независими артисти и куратори от цялата страна да се включат в информационна среща по Отворена покана за „Малки проекти“ и да станат част от програмата на Европейска столица на културата. Отворените врати ще се състоят днес в Младежки център - Пловдив и ще продължат от 12:00 до 18:30 часа.
 
Двама от координаторите на поканата ще бъдат на разположение за преки въпроси и допълнителни насоки върху цялостната процедура по кандидатстване. Срещата предоставя възможност за свободни разговори и обсъждане на конкретни идейни предложения.
 
Отворената покана за малки проекти има за цел да включи в програмата на „Пловдив 2019“ разнообразни артистични дейности и акции, които водят изкуството директно при хората и общностите в града. Тя се анонсира на 06 февруари, а крайният срок за подаване на предложенията е 6 април 2018 година.
 
Одобрените проекти ще могат да стартират своите дейности и събития още от септември тази година и ще са част от официалната програма на Европейска столица на културата 2019 г.
 
Събитието в социалната мрежа можете да проследите ТУК
 
Пълният текст на Отворената покана ТУК