Хари Харалампиев написа книга за процеса в Либия
Хари Харалампиев написа книга за процеса в Либия / netinfo
Книгата "Марианската падина", написана само за 8 дни, е обективно отражение на процеса в Либия, при който пет български медицински сестри и един палестински лекар бяха осъдени несправедливо на смърт. В нея са събрани емоции и страсти от съдебната зала и извън нея и няма капка измислица, нито пък скалъпена евтина интрига, казва самият автор, адвокатът Хари Харалампиев.

Ръкописът е от началото на август и всеки момент изданието ще излезе от печат. Със заглавието "Марианската падина", позната като най-ниската и дълбока точка на земната кора, адвокатът-автор подсказва, че процесът в Либия олицетворява най-ниската степен на правораздаването в света.

Книгата на Хари Харалампиев, трета в авторската му биография, не е голяма по обем и е достатъчно интригуваща, за да се прочете на един дъх. В нея е отделено подобаващо място и на българските журналисти, отразяващи делото в Либия, към които авторът храни изключително добри чувства.

"Процесът е вече затворена страница, и съм щастлив, че въпреки присъдите краят е добър за българките и Ашраф. Благодарен съм за гласуваното ми доверие и за това , че като адвокат на нашите в Либия сбъднах една своя стара мечта – да защитавам справедлива кауза зад граница", каза за Дарик радио Хари Харалампиев.