Гърневски: Червено ветрило се разтваря над Пловдив
Гърневски: Червено ветрило се разтваря над Пловдив / dariknews.bg
Спас Гърневски: Червените ще играят на изборите с поставени лица
40123
Спас Гърневски: Червените ще играят на изборите с поставени лица
Гърневски: Червените ще играят на изборите с поставени лица
  • Спас Гърневски: Червените ще играят на изборите с поставени лица
  • Гърневски: Червените ще играят на изборите с поставени лица

Червената централа готви „ветрило" в Пловдив със свои поставени лица - чрез своята партия, управляващата ВМРО-НИЕ, както и чрез съюзи и псевдопартии като скъпоплатената на Дани Каназирева. Това обяви в ефира на Дарик радио лидерът на ДСБ в Пловдив Спас Гърневски. По думите му целта на червените е след изборите да постигнат определен брой съветници, който да им позволи да запазят в момента статуквото, управляващо Пловдив и всичко, което може да бъде ревизирано. Той обясни, че Пловдив е загубил безценни имоти през миналите години, които са концентрирани именно в червената олигархия. Гърневски и лидерът на СДС Петър Попов обявиха, че до края на месеца ще бъде ясна кандидатурата на Синя коалиция - Пловдив, бъдещите им проекти и модела за обединенние на двете партии.

Гърневски: Червено ветрило се разтваря над Пловдив
netinfo

Цяла година работим за обединението на десните сили в Пловдив. Освен всички партити в дясното пространство  целта ни е да привлечем и пловдивската общественост, заяви Спас Гърневски. Двамата лидери бяха категорични, че разговори с районните кметове за предстоящите избори на този етап не са водени.

Отчели сме грешките от миналото и най-вече тази, че на изборите през 2007 г. се явихме поотделно и не намерихме формулата, която да ни обедини. Анализите, които направихме, са категорични, че трябва да бъдем заедно, подчерта Петър Попов.

/Чуйте интервюто в прикачения звуков файл/

Кандидатурата, която ще представим не е случайна. Ние залагаме на една водеща фигура, която ще бъде лице и водач на листата, коментира Петър Попов. Проучванията, които направихме показват, че  водим значително като присъствие БСП в Пловдив, допълни лидерът на ДСБ Спас Гърневски. Според него верояттността кандидатът за кмет на сините да стигне до балотаж е голяма. /Чуйте от прикачения звуков файл/