/ projects.plovdiv.bg
С презентация, посветена на възможностите за компостиране в градска среда, стартира първата от поредица инициативи от проекта „Градско компостиране“ в Капана – квартал на творческите индустрии, подкрепен от фондация „Пловдив 2019“.

В Деня на Земята, 22 април, от 15 часа в кафе-галерия Cu29 в Капана (ул. Хр. Дюкмеджиев 24) всички желаещи ще имат възможност да се запознаят с  различните методи на компостиране, приложими  в градски условия и превръщането на органичния отпадък в плодородна почва за растенията. Темите в презентацията включват още използването на хранителните отпадъци от ежедневието, тяхното пренебрегване като важен част от жизнения цикъл на растенията и ролята на разделянето на органичните отпадъци като ресурс. Лекторът Димо Стефанов, дългогодишен производител на компост от органични отпадъци, ще говори още за компостирането като култура и природосъобразен начин на живот.

Организаторите на инициативата „Градско компостиране“ са предвидили и възможност за закупуване на био-тор за стайни или балконски растения с инструкции за използването им.