Градските институции кроят стратегия за Столипиново
Градските институции кроят стратегия за Столипиново / netinfo

Програми за решаването на комплесните проблеми в Столипиново трябва да разработят и предложат в община Пловдив всички градски институции, според компетенциите си, до 12 октомври. Това заяви днес кметът Иван Чомаков. Ако такива планове не бъдат предоставени, пловдивските институции ще бъдат санкционирани.

Предложените програми ще бъдат обобщени и от тях ще се изработи Комплексна програма за Столипиново, която ще бъде изпратена в Парламента и Министерския съвет, каза още Чомаков по време на днешната среща, посветена на решаването на проблемите в гетото.

На срещата присъстваха предтавители на основните институции в Пловдив - "ВиК", Електроразпределение, областната и общинската администрации, РИОКОЗ и Националната агенция по приходите.

За реални резултати от изпълнението на Комплексната програма ще можем да говорим поне след 15 години, каза Иван Чомаков. Такива мерки, обаче са необходими, за да може обитателите на гетото да бъдат социализирани, като основните направления за целта са осигуряване на образование и работа за ромите.

За да има реален резултат, подобни разговори и срещи между ключовите пловдивски институции, трябва да се провеждат редовно, а не кампанийно, както е в момента, подчерта пловдивският кмет.