Гости от цял свят идват за Празника на розата в Карлово
Гости от цял свят идват за Празника на розата в Карлово / снимка: dariknews.bg/архив

Около 500 чужденци се очакват в събота за Празника на розата в Карлово, съобщиха за Дарик от общината. За първи път най-многобройна е групата на японците - над 130 души. Холандци, белгийци, французи, американци и испанци също са заявили, че ще участват  в атрактивния празник.

Чужденците ще наблюдават ритуалния розобер в частна градина източно от Карлово, по пътя за Казанлък, от 9 часа. След това миналогодишната Царица на розите Златка Чомакова ще короняса тазгодишната Десислава Богойска. След шествието на Царица Роза на централния площад гостите от цял свят ще наблюдават демонстрация на варене на розовия цвят в автентична розоварна от 19 в. в двора на Историческия музей. Всеки от посетителите може да опита безплатно ракия, ликьор, сладко и други продукти от рози.

 

Вечерта ще завърши с концерт на открито на победителя от първото издание на Х-фактор Рафи Бохосян. Алфредо Торес, член на журито на „Денсинг старс“, ще покаже своите пластични умения заедно с атрактивни танцьори. Празникът на розата в Карлово ще завърши със заря.