Гергов: Не съм се отказал от битката за кмет
Гергов: Не съм се отказал от битката за кмет / снимка: БГНЕС, архив
Гергов: Не съм се отказал от битката за кмет
77747
Гергов: Не съм се отказал от битката за кмет
  • Гергов: Не съм се отказал от битката за кмет

Не съм се отказал да бъда кандидат за кмет на Пловдив на предстоящите местни избори, заяви пред Дарик градският и областен лидер на БСП Георги Гергов. По думите му всичко може да се случи, но за излъчването на червения кандидат крайното решението е на партията.  В същото време Гергов коментира, че за да се постигнат по-добри резултати на кметския вот през есента, предложението към избирателите трябва да бъде “по-необичайно и нестандартно”.

Със сигурност ще издигнем партиен или независим кандидат, но все още нямаме категорично решение за това кой ще е той, потвърди отново лидерът на социалистите. Гергов обясни, че подкрепа за коалиционна кандидатура трудно ще се преглътне от партията. „Коя е тази малка партия, която ще има по-добра програма от БСП и ще направи такова силно впечатление, че ние да дадем нашите гласове за нейния кандидат?“, попита риторично той.

Гергов определи като трудна ситуацията в града, тъй като през последните 25 години БСП не имала успех на местни избори нито веднъж. Според него обаче е възможно тази есен партията да си върне позициите в много общини в областта.

„Пловдив е най-сложният град за БСП по време на избори”, призна в интервю за Дарик Георги Гергов.