Георги Стаменов се включи в предколедна размяна на подаръци с млади баскетболисти
Георги Стаменов се включи в предколедна размяна на подаръци с млади баскетболисти / netinfo
В последния уикенд преди Коледа кметът на район „Централен“ Георги Стаменов се отзова на поканата на баскетболен клуб „Марица-Кършияка Пловдив 2012” и се включи в предпразничната среща на младите спортисти и техните треньори. Размяна на подаръци, балони, игра и почерпка включваше празникът. За целта треньорите на клуба бяха ангажирали физкултурния салон на ОУ „Д-р Петър Берон“, за което благодарят на директора на училището.

Районната администрация на „Централен“ подкрепи събитието, Георги Стаменов поздрави младите спортисти и им пожела здраве и желание за победи. Той получи като подарък книгата на Станко Стоянов „Треньори - строители на пловдивския баскетбол“.

„Желанието, на нас треньорите, е да възродим и развиваме пловдивския баскетбол, както беше преди години. Нашата цел е баскетболът да бъде достъпен до всяко дете и разбира се да предоставим от наша страна най-добри условия за това“, сподели ръководството на клуба в разговор с районния кмет.

Баскетболен клуб „Марица-Кършияка Пловдив 2012” е създаден през 2012 година. В клуба тренират около 80 деца на възраст между 7 и 16 години, основно момчета.

Треньорите в клуба работят на доброволни начела. Клубът се издържа сам, както и с частична подкрепа на Община Пловдив.