фортисимо фест
фортисимо фест / netinfo
С голям фестивален концерт ще отбележи своята 7-годишнина форумът за класическа музика на открито Фортисимо Фест “Музика под звездите”. Концертът, който е довечера от 20.00 часа на Античния театър, е със звездното участие на Дони, Георги Андреев, Братя Зайранови, Михаела Маринова, Невена Пейкова и актьорите Ана Пападопулу и Юлиян Вергов. Диригент е Максим Ешкенази. В програмата са включени златна българска класика, български фолклор и – за първи път, музика от златни български филми.

Четири години по-късно Фортисимо Фест се завръща с обещанието за незабравима “Музика под звездите”. Оркестърът на Софийска филхармония под диригентската палка на Максим Ешкенази и с участието на Дони, звездите на Вирджиния Рекърдс и композитора и музикант Георги Андреев, ще представи изключителен концерт на открито.

Програмата ще бъде разделена на три части. Спектакълът ще започва със златна българска класика от Панчо Владигеров, Петко Стайнов и Марин Големинов. Концертът ще прелита през фолклорните ритми на Георги Андреев, за да приключи с незабравима музика от златни български филми. Фестивалът е подготвил и зрелищен финал.

Входът е свободен. Организтори са фондация “Триола Квинтола” и фондация “Америка за България”.