Фондация поиска акциите на Ботев Пд
Фондация поиска акциите на Ботев Пд / netinfo
Учредената преди няколко дни в Пловдив фондация „Бъдеще за ПФК Ботев 1912” официално е поискала да придобие акциите на ПФК „Ботев-1912 Пловдив” АД. В канцелариите на „канарчетата” е пристигнал факс, в който най-кратко се казва, че новоучредената фондация иска контролния пакет акции на клуба.

Учредителите на фондацията са: Сдружение „Клуб на футболните ветерани - Ботев Пд”, „Юг Маркет” АД, „Корпорация за технологии и иновации Съединение” АД, „Коев” ЕООД, Сдружение „ЛБ-КИЧУКА” гр.Пловдив, Пловдивска Стокова Борса АД, Летище Пловдив АД.

Основната идея според тях е да бъде придобит контролният пакет акции и да се осигури оставането на отбора в елита като успоредно с това ще се търси стратегически инвеститор, който да осигури дълготрайно финансиране в „жълто-черния” клуб.

Изпълнителният директор на Пловдивска стокова борса Красимир Давчев също призна, че според него, целта на сдружението е чрез него да се официализира евентуален купувач на Ботев Пловдив, с което да се оборят твърденията на Димитър Христолов, че до момента такъв не е имало.
Председателското място на фондацията ще заеме бившият изпълнителен директор на Ботев Марин Бакалов.

В българското законодателство съществуват вратички, според които Фондация (юридическо лице с нестопанска дейност) може да придобие акции от Акционерно дружество.

Със сигурност подробностите ще станат ясни утре, за когато е свикана специална пресконференция, на която официално ще бъдат обявени целите и намеренията на организацията.