/ Искра Койчева
Шест заместници ще има на този етап новоизбраният кмет на Пловдив.

Александър Държиков е новият председател на Общинския съвет в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Постовете си запазват Стефан Стоянов, който застава начело на ресор „Образование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество и култура“, Георги Титюков „Спорт, младежки дейности и социална политика“ и Йордан Ставрев - “Обществен ред и сигурност”.  

Рокади в ОбС на Пловдив, девет се отказват от мандатите си

Новите имена в управлението на Пловдив са финансисът Илия Кирчев, който ще оглави „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците”,  арх. Невена Балчева - “Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции” и бившият шеф на полицията Тодор Чонов, който поема транспорта.

Главен архитект на Пловдив ще е Димитър Ахрянов, а главен секретар на Община Пловдив остава  Ангелина Топчиева. Здравко Димитров заяви, че след разговори с представители на културната гилдия, ще реши дали културата и туризмът да бъдат извадени от ресора на Стефан Стоянов и да бъдат оглавени от нов зам-кмет.

Как се разпределят местата в Общинските съвети в София, Варна и Пловдив? (ВИДЕО)

Спряганото име за поста е на оперния певец от града на тепетата Ивайло Михайлов. Очаква се общинското здравеопазване също да бъде отделено и начело на ресора да застане д-р Калин Калинов. Новата общинска структура ще бъде утвърдена на сесия на ОбС на Пловдив най-вероятно в началото на декември.