Елха грейва и пред паметника на Хан Крум
Елха грейва и пред паметника на Хан Крум / netinfo

Коледна елха се издигна пред паметника на Хан Крум в район „Тракия”. Районната администрация организира за пръв път коледни празници, съобщи кметът Гиньо Матев. Те ще се проведат от 20 до 22 декември на площадката пред паметника.

В първия ден ще бъде организиран концерт на деца и ученици от района под надслов „Подарявам ти усмивка”. В него ще участва народната певица Поля Паскова. По време на тържеството ще бъдат запалени светлинките на коледната елха. На върха й ще бъде поставена коледна звезда с диаметър 73 мм, а самото дърво ще бъде украсено със светещи звезди, коледни подаръци, гирлянди и др. Жителите на „Тракия” ще изядат огромна баница с тиква с размери 10 на 2 метра. На децата-участници в тържеството ще бъдат раздадени лакомства. Ще бъде организирано и състезание за най-хубава коледна погача между всички фирми от сферата на хранително-вкусовата промишленост, които работят в района. Кметът Гиньо Матев ще награди с вимпел трите най-красиви търговски обекта, които ще участват и в градския конкурс за най-добре украсена коледна витрина. В края на тържеството на пони ще пристигне Дядо Коледа.

На 21 декември на площада ще се състои концерт на Панайот Панайотов, а на 22-ри за жителите на „Тракия” ще пеят БТР. Средствата за коледните тържества в района са осигурени от спонсори, каза Гиньо Матев.