Двете платна на Кукленско шосе отворени
Двете платна на Кукленско шосе отворени / netinfo
 Движението по Кукленско шосе е възстановено, потвърди за Дарик радио началникът на Областното пътно управление Паун Иванов. Решението бе взето на среща между зам. кмета ген. Димитър Цветков, областния управител Тодор Петков, представители на Пътно управление, КАТ и администрацията на Община Родопи.

Частично преасфалтиране и изграждането на две нови платна е равносметката от тримесечните ремонтни дейности на участъка, за които са похарчени около 2 млн. лева. От южната страна на шосето в момента се изгражда 740 метров бетонов колектор за отводнителен канал. Инсталирането му няма да попречи на движението, категоричен е шефът на Пътно управление.

Към средата на септември шосето отново ще бъде затворено заради изграждане на кръговото кръстовище на Околовръстния път, за което са заделени 1 млн. лева. Големината на кръга налага допълнително изграждане на 86 метрово монолитно съоръжение, върху което да стъпи новото кръстовище. Според изпълнителите работата по този проект ще отнеме около 4 месеца.