Бабинден
Бабинден / netinfo
Доц. д-р Таня Тимева ще бъде отличена днес с приза „Най-добър акушер-гинеколог за България и за Велинград 2017“. Наградата е традиционна и се връчва от Община Велинград всяка година в Деня на родилната помощ - 21 януари.

Доц. Тимева е висококвалифициран специалист по репродуктивна медицина. Специализирала е в авторитетни клиники в Солун, Брюксел и Любляна. Участвала е в национални и международни комитети. Има над 45 презентации на научни събития и над 30 научни публикации в специализирани български и международни издания в сферата на асистираната репродукция. Работи за столична болница, в която е медицински директор. Помогнала е на десетки двойки да се сдобият с рожба чрез съвременни програми за лечение на безплодие и зачеване ин витро.

Празникът във Велинград започва в 10,30 часа с ритуала „Даване име на дете“ в сградата на общината, а след него – изпълнения на Мъжката фолклорна група, Женския народен хор и Представителен ансамбъл „Чепино“.

Церемонията по награждаване на акушер-гинеколога на годината е от 11,30 часа на площад „Николай Гяуров“. В програмата е включено пресъздаване на народния обичай „Поливане“ и изпълнения на гайда от Николай Лявов.

Честванията завършват с празничен концерт на Ансамбъла за автевнтичен фолклор „Драгиново“, „Ана-Мария и Бенд“ и Танцова формация „Български ритми“.

Сред гостите за празника ще бъдат представители на Българския лекарски съюз.