/ БГНЕС
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 43-годишният Светослав Каменов, убил с особена жестокост 40-годишната рейнджърка Десислава Стоянова.

Стоянова и Каменов  се познавали от 2001 г. Те служили във военното поделение в Карлово. Поддържали колегиални отношения. По-късно Светослав Каменов  отишъл да работи в друг град като военен инструктор. Няколко години по-късно той напуснал армията и през 2016 г. се върнал да живее в  Сопот. През 2018 г. Стоянова и Каменов се свързали в социалните мрежи и подновили контактите си, като поддържали приятелски отношения. Той й помагал в задочното й обучение в сержантски колеж.

Разкриха подробности за убийството на 40-годишната военнослужеща в Сопот

В средата на ноември 2018 г. Стоянова му споделила, че лекият й автомобил марка „Фиат Брава“ е повреден. Той предложил да му даде колата, за да я прегледа и ако има възможност, да я ремонтира. Стоянова му дала автомобила, Каменов го ремонтирал и тествал, но двигателят се повредил и колата не можела да се движи на собствен ход. Обвиняемият преценил, че колата е амортизирана и ремонтът ще струва по-скъпо от нея. Затова решил да я предаде за старо желязо в пункт за вторични суровини и да запази парите за себе си. Не казал за това на Стоянова.

Оставиха зад решетките обвинения за убийството на рейнджърката (СНИМКИ)


На 22 ноември 2018 г. той откарал автомобила до пункт за старо желязо и за него получил 331 лева. На 29 ноември 2018 г. се свързал със Стоянова и заявил, че колата е ремонтирана и ще може да си я вземе. Тя отишла в къщата му край Сопот, където Каменов й съобщил, че възникнала повреда в колата, която не можел да отстрани, поради което я предал в пункт за вторични суровини.

Задържаният за убийството на Десислава направил частични самопризнания

Двамата се скарали, като по време на скандала обвиняемият нанесъл удар в лицето на Стоянова, започнал да я души с ръце и я притиснал в областта на гръдния кош. Жената изпаднала в безпомощно състояние. За да прикрие следите, Каменов поставил тялото на Стоянова в раклата на ъгловия диван в стаята, където се намирали двамата, затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, за да възпрепятства свободното отваряне. Според съдебномедицинската експертиза там е настъпила биологичната смърт на Стоянова вследствие на задушаването й с ръце и липсата на кислород в раклата. След това той напуснал къщата, като е бил задържан от органите на МВР на 8 декември 2018 г. При извършения оглед на местопроизшествие е посочил на полицейските служители мястото, където бил трупът.

По делото са изготвени множество експертизи, разпитани свидетели и са иззети веществени доказателства, а обвиняемият Светослав Каменов е в ареста от задържането си.