Част от моста в Куклен пропадна
Част от моста в Куклен пропадна / община Куклен

Парче от разширението на моста в Куклен с размери метър на 50 сантиметра пропадна. Районът е обезопасен с ленти и знаци от община Куклен, а местната администрация е уведомила за проблема собственика на обекта – Агенция „Пътна инфраструктура”.

Още през лятото е изпратено писмо до АПИ, че на моста се оформя проблем, но са отговорили, че няма пари. Сега отново е подаден сигнал”, заяви кметът на Община Куклен Мария Белчева.

Според първоначалните данни от огледа на пристигналите на място експерти, става ясно, че е пропаднало само част от разширението, а основната част от моста е здрава и не е опасна за преминаване. Очаква се обаче официалната експертиза.

Става въпрос за пропадане на преходната плоча от разширението на моста. Тя осигурява прехода от асфалтовата пътна настилка към съоръжението. Устоите на моста и гредите са здрави, проблемът е в пътната плоча, защото през годините всеки е правил дъждоприемни шахти, като е пробивал самата настилка и след всяка зима дупките са се разширявали”, заяви главният инженер на Община Куклен Тодор Лозанов.

За момента единствено АПИ могат да направят ремонт, тъй като мостът е тяхна собственост. Ние сме обезопасили района и сме поставили ограничителни знаци”, каза още кметът Мария Белчева.

За жителите на Куклен това е единственият мост, който свързва двете части на града. Сега ще се търсят средства за ремонтиране на временен път през малката индустриална зона на Куклен.