Боил Банов и Здравко Димитров
Боил Банов и Здравко Димитров / Областна администрация Пловдив
Областният управител Здравко Димитров проведе работна среща с министъра на културата Боил Банов, на която обсъдиха готовността на Пловдив за домакинството на Европейска столица на културата през 2019 година. Министърът на културата потвърди ангажимента на ръководеното от него ведомство за реновирането на залата на филхармонията и обеща, че ремонтът ще приключи в срок и пловдивчани ще могат да се радват на една съвременна концертна зала. Двамата обсъдиха и редица културни инициативи, по които ще координират усилията си. 

Здравко Димитров проведе и друга среща, на която присъстваха зам.-кмета по културата Александър Държиков и изпълнителния директор на „Пловдив 2019“ Кирил Велчев. Подписан бе специален меморандум между Областната администрация и Фондация „Пловдив 2019“, с който се поставя началото на двустранно партньорство в културния обмен в областта. 
среща на Здравко Димитров с фондация Пловдив 2019
среща на Здравко Димитров с фондация Пловдив 2019 /Областна администрация Пловдив

Споразумението ще даде възможност да се търсят начини за поощряване на културните мероприятия в района, които ще наситят с нови интересни фестивали и събития представянето на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година. От Фондацията представиха отворената покана за финансиране на проекти, инициирани от и за читалищата в Пловдив и региона, включвайки и областите Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик. Целта е да се поощряват разнообразни културни изяви, както и за развиване на социалното предприемачество.