Бакалов се отчая от Христолов, хвърли оставка
Бакалов се отчая от Христолов, хвърли оставка / netinfo
Изпълнителният директор на Ботев Пд Марин Бакалов подаде оставка три дни след като това стори Тенчо Тенев и само ден преди началото на подготовката за новия сезон.

Като основен мотив за решението си, легендата на „жълто-черните” посочи посредствеността на Димитър Христолов и нежеланието на президента да се съобразява с неговите предложения.

Марин Бакалов бе върнат на ст. „Христо Ботев” от Георги Гергов, който спонсорира с 200000 лева пловдивчани в края на миналата година, но пожела с парите да се разпорежда рекордьорът по мачове в елита.

„С г-н Христолов се разбрахме да имам голям картбланш относно промените в клуба и неговото развитие. Получи се обаче разминаване между думи и дела. В повечето случаи предложенията ми бяха глас в пустиня”, заяви Бакалов.

Той призна, че е имал конфликт и с Тенчо Тенев, който си е пзволил да променя целите поставени от ръководството, а те са били класиране в рамките на 7-8 място.

„Не приемам преди мача с Левски, след който оставаха още пет срещи, треньорът да твърди, че целите на отбора са изпълнени. Това означава, че доиграваме сезона, а според мен това не отива на името на Ботев.”

Окончателното си решение да напусне любимия си отбор, Бакалов е взел след като предложението му Венци Арсов да замени Тенев начело на „канарчетата” е било категорично отхвърлено и според него Христолов ще избере за наставник Стефано Кусин. Бившият изпълнителен директор определи назначението на италианеца като авантюристично.

„От самото си завръщане в Ботев се чувствах изолиран и нежелан. Хората, които аз доведох, също. Според мен клубът е затънал в посредственост и всеки, който пожелае да излезе от нея се обявява за интригант. Не виждам изход от тази ситуация”, завърши Марин Бакалов.

Чуйте всичко, което каза Бакалов след оставката си в прикачения аудиофайл.