Атанаска Тенева е новият заместник-министър на образованието и науката
Атанаска Тенева е новият заместник-министър на образованието и науката / dariknews.bg/ архив

Бившата председателка на пловдивските социалисти Атанаска Тенева е избрана за заместник-министър на образованието и науката. Премиерът Пламен Орешарски издаде днес заповеди за назначаването на петима заместник-министри.

Д-р Атанаска Тенева е родена на 14 януари 1958 година. Магистър по математика от Пловдивския университет и доктор по философия от Руската академия по управление. Била е депутат в 39-то и 40-то Народно събрание. Преподавала е в средни и висши училища в Пловдив, а в момента води лекции на студенти в Университета по хранителни технологии.

Атанаска Тенева участва активно в политическата работа както в пловдивската партийна структура на БСП, така и на национално ниво. На 20 декември 2010 година Атанаска Тенева бе избрана за председател на Градския съвет на социалистите в Пловдив. До този резултат се стигна след балотаж, който Тенева спечели убедително със 114 гласа, като за конкурентът й Баташки гласуваха 79 от делегатите.

На 5 май 2012 година, при дебатите за нов председател на Градския съвет на БСП в Пловдив, Атанаска Тенева си направи отвод.