500 полицаи и жандармеристи охраняват мача ЦСКА-Ботев(Пд)
500 полицаи и жандармеристи охраняват мача ЦСКА-Ботев(Пд) / netinfo
Около 500 полицаи и жандармеристи ще бъдат ангажирани с охраната на футболната среща между отборите на ПФК “Ботев” и ПФК „ЦСКА”, която ще се играе днес на стадион „Христо Ботев”, съобщават от областната дирекция на полицията в Пловдив.

Ще бъдат мобилизирани мобилни групи и групи за противодействие на груби нарушения и прояви на футболно хулиганство. Феновете на ЦСКА , които се очаква да пристигнат с влак от София, ще се придвижат до стадиона с полицейска ескорт по маршрута - Централна гара - бул.”Христо Ботев” - бул.”Източен” и обратно след края на срещата.

По време на организираното придвижване е възможно частично или пълно спиране на движението на моторни превозни средства по този маршрут.

До  започването на мача  ще бъде забранена продажбата на алкохол около стадиона и прилежащите улици, предупреждават от полицията. Малолетни зрители без придружител и запалянковци във видимо нетрезво състояние или под въздействието на наркотични вещества няма да бъдат допускани.

Внасянето в стадиона на алкохол, пиротехнически средства, знамена с дълги дръжки е забранено, припомнят органите на реда.