По-висока събираемост очакват в НАП-Пловдив
По-висока събираемост очакват в НАП-Пловдив / снимка: Петър Тодоров
НАП Пловдив
95836
НАП Пловдив
  • НАП Пловдив
За да ползват отстъпка, клиентите на НАП трябва да си подадат данъчната декларация по електронен път до 31 януари. Това заяви в пловдивското студио на Дарик директорът на дирекция „Обслужване“ Ася Попхристова.

Става дума за физическите лица. За да ползват преференцията, те трябва да изпълнят и още две условия – да нямат никакви публични задължения и да имат данък за довнасяне, от който ползват 5% отстъпка.  

Само по електронен път вече се подават и справките и декларации по ДДС. Няма промяна в срока за подаването им – той е 14-то число на месеца. Без промяна остават и крайните срокове за годишните данъчни декларации – за юридически лица той е 31 март, а за физически – 30 април.

2 млрд. 74 млн. лв. е данъчната събираемост за 2016 г., като за 2017 очакванията са с близо 300 млн. лв. повече, разясни PR-ът на ТД на НАП – Пловдив Елена Манолова.

Манолова напомни, че на 2-ри януари стартира кампанията в зимните курорти Пампорово, Велинград и Хисаря. Има позиционирани екипи и изнесени работни места. Проверяват се заведения, ресторанти, хотели и други търговски обекти. За миналогодишния сезон приходите от данъци в Пампорово са нараснали с 45% спрямо по-миналогодишния, а във Велинград – с 19%.

Чуйте цялото интервю в прикаченото аудио.