150 фирми са записани за Втората национална аутсорсинг конференция в Пловдив
150 фирми са записани за Втората национална аутсорсинг конференция в Пловдив / getty images

150 водещи фирми от цялата страна вече са се записали за участие във Втората национална аутсорсинг конференция в Пловдив. Това съобщи зам.-кметът Стефан Стоянов. Той представи и новият бизнес каталог на града за 2016-та година.

„В него са описани възможностите, които предлага Пловдив за развиване на бизнес, броят офиси от висок клас, готови и предстоящи инфраструктурни проекти и въобще всичката информация, която може да бъде полезна за бизнеса“, обясни зам.-кметът.

По думите му акцент на предстоящия форум, който ще бъде на 10-ти септември, ще бъдат темите за образование, нови инвеститори, навлизащи в Пловдив и „сините карти” за работници от държави, извън Европейския съюз.

Форумът ще се проведе в три панела - „Привличане на таланти извън ЕС”, „Пловдив - атрактивен за IT и аутсорсинг индустрията” и „Предприемаческа екосистема, образование - състояние и перспективи”.

В различните панели говорители ще бъдат над 20 души, сред които зам.-министър председателятРумяна Бъчварова, председателят на Българската аутсорсинг асоциация Стефан Бумов, директорът на Математическата гимназия в Пловдив Ивайло Старибратов, както и секретарят за иновационна политика на президента на Република България Росен Плевнелиев, д-р Анна-Мари Виламовска.