/ Община Пловдив
Ваканция и Спа Експо
96339
Ваканция и Спа Експо
  • Ваканция и Спа Експо
15 договора с туристически фирми за посещения в Пловдив са сключени по време на международно туристическо изложение „Ваканция и Спа Експо“, на което Община Пловдив за пореден път представи своя щанд.

Това съобщи за Дарик Ивайла Тодорова - организатор продажби и реклама в ОИ „Старинен Пловдив“, част от екипа служители на администрацията, които представиха градът на тепетата в 35-то издание на изложението, провело се от 14 до 16 февруари в София.
 
Представянето на Пловдив на изложението предизвика полемика в социалните мрежи. Според Ивайла Тодорова, то е било благоприятно и ползотворно за града на тепетата, а към щанда е имало голям интерес.
 
Договорите не са най-важното“, коментира служителката на Старинен Пловдив. „Една от задачите, които си бяхме поставили, е и презентирането на 10-то юбилейно издание на Международна среща по туризъм, която ще се проведе в Пловдив през октомври. Направихме много срещи с чуждестранни туроператори, очакваме подписването на още договори“, каза още Тодорова. 
 
Още в първия ден представителите на Община Пловдив са провели няколко работни срещи с представители на Министерство на туризма на Куба и на Република Турция, с представители на Националните туристически бордове на Сърбия и на Македония, както и с туроператори от няколко гръцки общини.
 
Целта на срещите е привличане на туроператори и увеличаване на броя на посетителите, обмяна на добри практики, както и презентиране на голямото събитие „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.
 
Още чуйте в звуковия файл.