Жребият за Големия финал на „Аматьори срещат професионалисти” се тегли в Шоуто на Слави
Жребият за Големия финал на „Аматьори срещат професионалисти” се тегли в Шоуто на Слави / Ариана

Жребият за Големия финал на националния аматьорски футболен турнир „Аматьори срещат професионалисти" бъде изтеглен днес (20 юли 2010 г.) на живо в „Шоуто на Слави" от Цанко Цветанов. Над 12 000 участници от цялата страна се включиха в надпреварата за възможността да скрият топката на шампиона на България за 2010 година - „Литекс". Десет са финалистите, които ще премерят сили за голямата награда. За да подкрепи регионалните шампиони и да направи съпричастни всички техни съграждани към представянето им на големия финал, Ариана постави във всеки град от първенството специален билборд с визията на играчите.

Груповите фази между шампионите от 10-те регионални турнира на "Аматьори срещат професионалисти" ще се проведат на 23 юли, а победителите на турнира ще бъдат излъчени на 24 юли на Национален стадион "Васил Левски" в София.

Тимът на "Central Mall" , който спечели турнира "Аматьори срещат професионалисти" в Плевен също ще излезе на терена.

Същия ден от 20.00ч. ще се състои и мачът между аматьорите - Шампиони в турнира на Ариана за 2010 година и професионалистите - Шампиони на България за 2010 година, който ще бъде предаван на живо по PRO BG. Финалните мачове ще се проведат на специално изградено игрище с размери 40 на 20 метра и настилка - изкуствена трева, което ще бъде разположено в непосредствена близост до терена от страната на Сектор Г.

"Ариана е част от ежедневието на българина, в това число е и футболът. Създадохме този турнир с идеята да пренесем професионалната игра по-близо до аматьорите, като отправихме предизвикателство към тях да спечелят надпреварата и да се изправят срещу Шампиона на България. В тази връзка искаме да ги поздравим за отличното представяне със специалната изненада, която подготвихме за финалистите от десетте града. Те ще имат възможността да представят града си в едно истинско състезание и да докажат, че футболът е игра, в която няма ограничения", споделят от екипа на Ариана. "Приканваме всички футболни фенове от цяла България да подкрепят своя отбор на Големия финал на 23 и 24 юли в София", добавят те.

 „Аматьори срещат професионалисти" се провежда за първа година и е първият аматьорски футболен турнир у нас, който дава възможност на непрофесионални футболни аматьори да премерят сили срещу професионални играчи. Турнирът се провежда по инициатива на българската марка бира Ариана и с официалното съдействие на Българския футболен съюз (БФС). В регионалните кръгове на "Аматьори срещат професионалисти" участие взеха 1037 отбора.