zatvor
zatvor / dariknews.archive
След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с Районна прокуратура - Луковит, двама мъже, повредили чужд автомобил и хулиганствали, са осъдени на затвор. За това информират от Апелативната прокуратура във Велико Търново. 

Красимир М. и Методи Р. са се признали за виновни в това, че на 6 ноември 2014 г. около 9:00 ч. в непосредствена близост до съда в Луковит умишлено потрошили лек автомобил БМВ (унищожени декоративна решетка, преден капак на двигателя, две огледала за задно виждане, волан, ключ за мигачи, дръжка на врата, шибидах, четирите гуми, предно и задно стъкло, четири стъкла на врати, предни  фарове, стопове, преден и заден капак, предна и задна лява врата). Вредите са за близо 7000 лв. 

Двамата са осъдени за това, че в съучастие извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - крещяли, размахвали бухалка, безпричинно започнали да удрят и чупят частите на беемвето, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е извършено пред множество граждани. 

По отношение на Методи Р. деянието е извършено, след като е бил осъждан на затвор за тежко умишлено престъпление.   
Красимир М. ще лежи зад решетките девет месеца при строг режим, а аверът му ще изтърпи наказание от една година и четири месеца лишаване от свобода също при строг режим. 

Споразумението има последица на влязла в сила присъда.