/ Медицински университет-Плевен

В годината на 45-годишния си юбилей Медицински университет-Плевен е домакин на Третия Национален Студентски Фестивал на медицинските университети в страната.

МУ-Плевен дипломира поредния си Випуск-2019 на Факултет „Обществено здраве"

Град Плевен и Читалище „Съгласие 1869“ ще се превърнат в международна сцена на студентското художествено творчество на 10 и 11 май 2019 г. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански и е част от програмата, посветена на Празника на Плевен.

Националният студентски форум ще привлече в град Плевен над 150 представители на академичната и студентската общности от всички медицинските висши училища в цялата страна.

Конкурс за „Най-изявен студент - 2019 г.” провеждат в МУ-Плевен

Най-многобройни са студентите-участници от медицинските висши училища във Варна и Плевен - по 31 български и чуждестранни изпълнители и танцьори, следвани по брой от 27 участници от Медицинския факултет към Тракийски университет – Стара Загора и 26 от Медицински университет-Пловдив, като 21 студенти ще представят Медицински университет-София. 

Висшето училище в Плевен ще изненада своите гости с тържествените изпълнения на Университетски хор от студенти и преподаватели, с които ще се открие фестивала под диригентството на Ваня Делийска, заслужил гражданин на Плевен.

Хорът ще вземе участие в официалната част на художествения форум, посветена на 11 май, денят, в който Българската православна църква почита делото на Светите братя Кирил и Методий.

Студентският фестивал ще се проведе в периода 10-11 май под мотото „Духовност и творчество“, като ще стартира на 10 май на площад „Възраждане“ с празнично дефиле на участниците по университети.

Френският посланик удостоява днес чл.-кор. проф. Горчев с Ордена на Академичните палми

На 10 май, от 22.00 часа МУ-Плевен ще поднесе специална изненада за участниците във фестивала и гостите на града - уникално светлинно шоу и заря на Параклис-мавзолей „Свети Георги Победоносец“ 1907.

На 11 май, от 10.00 ч стартира основната програма на художествения форум, който ще се проведе в две части, всяка от които съдържа 12 изпълнения - танцови, хорови и солови.

Сред чуждестранните хорови участия се открояват Госпъл хор, Непалски състав и Боливуд група. Фестивалът ще закрие популярният хип хоп изпълнител Атанас Колев, полуфиналист в X Factor, който е студент по медицина във Варна.

Входът на фестивала в Читалище „Съгласие 1869“ е свободен за всички желаещи да се потопят в уникалната атмосфера на международния празник на студентското художествено творчество.