medicinski
medicinski / dariknews.archive
С тържествена промоция, Медицински университет-Плевен дипломира поредния си Випуск 2019 на Факултет „Обществено здраве“. Церемонията се проведе в препълнената зала „Магнум” на Втора клинична база „Проф. д-р Марин Ганчев".

medicinski
dariknews.archive

Дипломи получиха 125 бакалаври и магистри от четири специалности на Факултет “Обществено здраве”, от които 24 бакалаври от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” - випуск 2018, 12 бакалаври от специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“ - випуск 2018, 25 бакалаври от специалност „Управление на здравните грижи” - випуск 2019, 43-ма магистри от специалност „Управление на здравните грижи“ - випуск 2018 и 2019 и 21 магистри от специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ от випуск 2019. Тази година дипломантите с отличен успех са 33-ма.
Тази година преди раздаването на дипломите, посланикът на Франция в България Негово Превъзходителство г-н Ерик Льобедел връчи на чл.кор. на БАН и почетен ректор на Медицински университет-Плевен – проф. д-р Григор Горчев френското държавно отличие „Офицер на Ордена на академичните палми“.

medicinski
dariknews.archive

Сред официалните гости на празничното събитие в бяха още председателят на Общински съвет - Плевен, Мартин Митев, кметът на Община Плевен Георг Спартански и секретарят на местната управа Паулина Кирова, областният управител Мирослав Петров и заместникът му д-р Красимир Трифонов, представители на здравни институции.

medicinski
dariknews.archive

С поздрав към дипломантите се обърна ректорът на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов, който пожела на всички възпитаници от Випуск  2019 на факултет „Обществено здраве“, да следват мечтите си и да защитават достойно името и авторитета на своите преподаватели и своята Алма Матер с действията си на професионалното поприще.

medicinski
dariknews.archive

Поздрав към завършилите от Випуск 2019 на МУ-Плевен отправи и кметът на Плевен Георг Спартански образование. Той им пожела да изпитват радост и удовлетворение, когато си кажат „Помогнах, спасих живот”.

medicinski
dariknews.archive

На поздравленията отговори Нели Георгиева Йорданчева, магистър в специалност „Управление на здравните грижи“, а специално приветствие към дипломантите поднесе проф. Флориан Стегер, който е директор на Института по история, философия и етика на медицината към Университет Улм – Германия. Проф. Флориан Стегер беше и един от специалните гости на шестия пореден Ден на Биоетиката.

medicinski
dariknews.archive

medicinski
dariknews.archive

medicinski
dariknews.archive

medicinski
dariknews.archive

medicinski
dariknews.archive