nenkov
nenkov / obshtina.lovech
Ще се постараем нещата в ловешката болница да се случат по възможно най-добрия начин, заяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков на среща с началниците на отделения към Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р Параскев Стоянов”. За това информират от пресцентъра на областната администрация.
 
„Ние сме отбор, който иска болницата в Ловеч да работи достойно. Не говорим за оцеляването й, а за функциониране като стълб на здравеопазването в областта”, каза д-р Ненков на медиците и ги призова да не напускат.
 
За по-малко от година за апаратура в лечебното заведение са осигурени близо 1.5 млн. лв., като със средствата ще бъдат закупени ангиограф, компютърен томограф и апаратура за хемодиализа. По този начин ще бъдат спестени средства от договори с външни доставчици на услуги, а от друга страна, на пациентите ще бъдат гарантирани висококачествени лечение и диагностика, обясни още зам.-министърът.
 
Д-р Мирослав Ненков се срещна още с областния управител Георги Терзийски, кмета на Ловеч Корнелия Маринова, както и със съвета на директорите на болницата, където още веднъж заяви желанието на ведомството за оздравяване на болницата.