Заловиха извършители на серия домови кражби в Плевен
Заловиха извършители на серия домови кражби в Плевен / archive.dariknews

Плевенските полицаи задържаха извършителите на серия домови кражби в областния град. Първата жалба е за това, че за времето от 23:00 часа на 28 юни до 5:00 часа на 29 юни, чрез срязване на комарник на прозорец, е проникнато в жилище на улица "Илия Бешков" и са откраднати 30 лева и лични документи.

Същата нощ от апартамент на улица "Шипка" е проникнато през отворен прозорец на тераса и е извършена кражба на златно колие около 10 гр., сребърно колие и гривна. Друг потърпевш е съобщил, че за времето от 14:00 до 16:00 часа на 1 юли е срязана мрежа на комарник на жилище на улица "Гренадирска" и е направен опит за кражба на златни и сребърни монети от метална каса.

От проведените оперативни действия са установени извършителите на деянията - 17-годишен от Плевен, с 24 криминалистически регистрации по чл. 198 и 195 от НК, осъждан три пъти и 16-годишен от Русе, със скромните два заявителски материала за кражби.
Вещите са продадени в златарски магазин в Плевен. Непълнолетните са направили пълни самопризнания за извършените престъпления. Уведомен е районен прокурор. Образувано е досъдемно производство.