Заглавия от регионалните всекидневници
Заглавия от регионалните всекидневници / Дарик Плевен

Проф. Горчев е лекар на годината - заглавието е водещо за "Посредник" днес. Вчера в театър "Българска армия" в София тържествено беше отбелязан Денят на българския лекар. Почетното отличие "Лекар на годината" беше връчено именно на ректора на плевенския МУ проф. Григор Горчев - единствения сертифициран хирург в Югоизточна Европа, който може да оперира пациенти с робота "Да Винчи".

Инструктаж за избиратели ще намерите също в изданието. Това, че вотът ще е 2 в 1, ще създаде объркване, предвижда вестникът.

Още 150 човека вече са одобрени по "Аз мога повече", дотук те станаха общо 300 човека. По проекта кандидатстваха 1300 души от Плевенска община, раздадени са и първите ваучери.

За 85 дни трябва бъде построена първата велоалея в Плевен, а първата копка беше направена вчера.

От днес тръгва пак "Училищен плод", напомня "Посредник". От 20 до 28 октомври в областната дирекция на ДФ "Земеделие" в Плевен започва прием на заявления за втория учебен срок по европейската схема "Училищен плод".

От стр. 7 в ежедневника научаваме и че до две години ще имаме пищен български исторически сериал - това прогнозира в Плевен Любен Дилов - син, който представи новата си книга "Седем часа разлика".

Пироман подпали "Алфа Ромео", пише "Посоки" днес. Два палежа и един пожар станаха в Плевенско за четири дена. Собственик на изгорялата кола е 30-годишен мъж от село Търнене, който няма криминални прояви. Той живее на квартира в блока.

Изданието съобщава и че Общинската избирателна комисия в Плевен определи 10 избирателни секции на територията на град Плевен, в които на 23 октомври ще могат да гласуват избиратели с увреждания на опорно-двигателния апарат или на зрението.

Отложиха подписването на договорите за развитие на устойчив туризъм, пише още "Посоки". Насроченото за 18 октомври официално сключване на договорите по схема за предоставяне на безвъзмездна финанасова помощ: "Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции" бе отменено от Управляващия орган за началото на месец ноември.

От всекидневника ще научите и че от началото на тази седмица стартира новата схема „Безопасен труд". По нея може да се кандидатства с проекти на стойност от 50 000 лв. до 200 000 лв. За малки и средни предприятия не се изисква съфинансиране от страна на кандидата.