Заглавия от днешните вестници
Заглавия от днешните вестници / sxc.hu

Ежегодната трудова борса, организирана от Бюро по труда Плевен, и този път мина при засилен интерес, пише на първа страница "Посредник". Засилен, но едностранен интерес - от страна на безработните предимно. Очакваше се да присъстват представители на около 40 работодатели и 10 обучаващи организации. 25 от столовете обаче, предназначени за тях, вчера са останали празни.

Всички 11 общини в Плевенска област са получили вчера бюлетините, с които ще се гласува на 23 октомври за президент и вицепрезидент. А в интервю с председателя на ОИК Плевен - Румен Цачев ще разберете още важни подробности за вота, за свързаните с това документи, коя бюлетина в коя урна трябва да пуснете и ще има ли последици от евентуална грешка.

Студеното време явно не изненада никого, констатира "Посредник". Поне не плевенчани, свикнали с големите температурни амплитуди и развили нагласа за резки промени, граничеща с непукизъм. Коридорите в ДКЦ-тата са пълни с чакащи, но не защото са болни, а за стандартни процедури. Гледката по улиците е друго нещо - пълно е с кихащи и кашлящи.

Наш дъб е четвърти засега в поредното издание на конкурса "Дърво с корен". Има време до 31 октомври да помогнем на коиловския вековник като гласуваме онлайн, призовава изданието.

Да бъдат назначени експертизи за установяване размера на вземанията им по отношение на главницата и лихвите, поискаха от съда кредитори на обявената в несъстоятелност фирма „Автобусни превози" ЕООД - Плевен. Искането беше представено по време на последното съдебно заседание и прието от магистратите, това пише "Посоки". Това е и причината за отлагане на съдебното заседание.

Награждават плевенски медици, още една тема от всекидневника. Нужна ни е сериозна промяна в организацията на здравеопазването, смята д-р Венцислав Грозев. Тази година номинираните медици на национално ниво от Плевенска област са д-р Наташа Пачовска, общопрактикуващ лекар, и д-р Наташа Манева, анестезиолог и зам.-директор на УМБАЛ „Д-р Георги Странски" в Плевен. Днес те ще участват в церемонията по връчване на наградата „Лекар на годината" на Българския лекарски съюз, която ще се проведе в София.

По повод Световния ден за борба с остеопорозата плевенската Регионална здравна инспекция организира в рамките на ден измерване на костна плътност на плевенчанки на преференциални цени. Тази година мотото на кампанията е „Необходими са три прости стъпки". В интервю за "Посоки" д-р Цветан Димитров, специалист по хранене и диететика, казва, че се очаква пик на заболелите от остеопороза след 20 години. 90 на сто от заболелите са жени, но има и мъже, поразени от „тихата гостенка".