/ ThinkStock/Getty Images
Задържаха трима души за взломна кражба от магазин в Плевен, съобщиха от полицията.

Собственици хванаха крадец в дома си и го предадоха на полицията

В резултат на разследване е установено, че в съучастие 36-годишен, 38-годишен и 33-годишен на 7 януари са разбили магазин за хранителни стоки на улица "Неофит Рилски".

Сигналът за престъплението е подаден в полицията в 04:20 часа. Извършен е оглед, при който е установено, че в обекта е проникнато след срязване на две халки на катинари и взломяване в областта на бравата на алуминиева входна врата.

Задържаха младеж за домова кражба в Плевенско

От магазина са откраднати около 1 500 кутии с цигари от различни марки, сумата от около 200 лв. от монетник, туба с течен перилен препарат. По-голямата част от отнета стока полицаите са установили на адреси в село Бръшляница, община Плевен.

На територията на селото е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, сектор Базова научно-техническа лаборатория, екипи на специализирани полицейски сили. Извършени са претърсвания на три адреса, обитавани от 36-годишен, 38-годишен и 33-годишен.

Задържаха мъж, откраднал злато и 2000 евро от жилище в Плевен

Открити и иззети са кутии с цигари от различни марки, откраднатата от магазина туба с течен перилен препарат, както и дрехи, с които тримата извършители са били облечени в момента на престъплението.

Трите лица са задържани за срок до 24 часа. Привлечени и разпитани са в качеството на обвиняеми и с постановление на наблюдаващия прокурор и тримата са приведени са с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.