/ dariknews.bg
В резултат на полицейските действия на криминалисти от Първо РУ-Плевен е задържан мъж, незаконно притежавал наркотици. На 14 декември, около 10:30 часа в Плевен на булевард "Русе" служители от Първо РУ-Плевен са установили 46-годишен от София, обявен за общодържавнно издирване с телеграма на ГДНП-София, с мярка установяване на адрес.

Разкриха реставратор на незаконни археологически и културни ценности

В хотелска стая, обитавана от лицето, служителите на реда са намерили следи от бяло прахообразно вещество. При последвало претърсване и изземване в метална кутия върху хладилник в помещението са открити и иззети 3 полиетиленови самозалепващи се пликчета с размер 3/2 см, всяко съдържащо по една таблетка с шестоъгълна форма, черна на цвят с размер около 1 см, две полиетиленови самозалепващи се пликчета с размер 3/2 см., съдържащи бяло прахообразно вещество, оформено на бучки с неправилна форма, самозалепващ полиетиленов плик с размер 6/7 см съдържащ бяло прахообразно вещество, оформено като бучка с диаметър около 2 см, самозалепващ полиетиленов плик с размер 5/4 см съдържащ съцветие суха зелена тревиста маса.

Образуваха досъдебно производство за незаконно притежавано оръжие и наркотици

Предстои назначаване на физико-химична експертиза на иззетите вещества. Уведомен е дежурен прокурор, образувано е досъдебно прозиводство. 46-годишният е задържан за срок до 24 часа и в последствие преведен в ОЗ"СА" - Плевен с мярка за задържане до 72 часа.