Зачестяват катастрофите в Ловешко
Зачестяват катастрофите в Ловешко / netinfo

Няколко катастрофи станаха в Ловешко през почивните дни, съобщават от пресцентъра на полицията в областния град.

На 7 юни в село Румянцево лек автомобил с габровска регистрация на десен завой навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в движеща се в посока София товарна кола. 32-годишният водач на лекия автомобил е получил сътресение на мозъка и разкъсно контузни рани по главата и лицето, няма опасност за живота му. По-късно по негово желание е изписан от болницата в Луковит.

Румънски шофьор е с леки наранявания, след като управляваният от него товарен автомобил се е преобърнал в крайпътно дере. Инцидентът е станал на 7 юни около 11.00 часа около Златна панега.

В същия район на 8 юни в 17.40 часа “Фиат-Брава” е причинил верижна катастрофа с четири автомобила. Една от пътничките е пострадала, на всички коли са нанесени материални щети. Повечето инциденти са станали при движение на мокър път и с превишена скорост.

16-годишен младеж е настанен в МБАЛ Ловеч със счупен таз и глезен на левия крак, той е пострадал при катастрофа на третокласния път между селата Казачево и Стефаново. В 02.53 часа на 8 юни 18-годишен от Троян е изгубил управление над личния си автомобил, излязъл е извън платното и се е ударил челно в крайпътни дървета. Водачът е изпробван за алкохол с дрегер, който е отчел 1,53 промила алкохол в кръвта.