ambarica
ambarica / bgnes
За пета поредна година в Троянския балкан ще се проведе инициативата „Боровинкови нощи на „Амбарица”. Домакин е едноименната хижа, а проявата е от 26 до 28 юли.
Организаторите обещават музика, забавления, състезания, филми и дискусии в три „боровинкови дни и нощи”. По предварителна информация за доброто настроение ще се грижат две банди с китари, гайдите на фолклорна група „Равнец” и диджей, ще има още народни танци, зумба и йога. Сред по-любопитните надпревари пък ще са състезание по цепене на дърва, а за арт натурите ще има работилници за рисуване върху текстил, правене на магнити, пирографиране и дърворезба.
За пръв път в пространството пред хижата вниманието ще прикове и белият екран, на който от 26 юли ще бъдат представени четири късометражни филма от България, Нова Зеландия, Великобритания и Испания.
Фестивалът се провежда на доброволни начала и е в подкрепа на хижа „Амбарица”. Тази година събитието е част от кампанията за събиране на средства за възстановяване на товарната въжена линия.