За деня на водата, от Басейнова дирекция и РИОСВ чистиха в парк Кайлъка
За деня на водата, от Басейнова дирекция и РИОСВ чистиха в парк Кайлъка / dariknews.archive

„Вода и устойчиво развитие" е мотото на Световния ден на водата за 2015 г. Това беше и основната тема на образователната лекция, която се проведе в неделя/22 март/ в Центъра за настаняване от семеен тип „Приятели" в Плевен.

Ден преди това- на 21 март, представители на Басейнова дирекция - Плевен и РИОСВ - Плевен почистиха района на най-посещаваната част от „Кайлъка". От двете институции апелираха към посетителите на парка да пазят защитената местност чиста.

За деня на водата от Басейнова дирекция и РИОСВ чистиха в парк Кайлъка
netinfo

Отпадъците трябва да се изхвърлят в поставените кошчета и контейнери, не трябва да се замърсява и преминаващата през „Кайлъка" река "Тучнишка". Екологичната инициатива беше подкрепена от председателите на Общинските съвети на Плевен и Долна Митрополия.

През последните десет дни бяха проведени и образователни прояви с ученици от Гимназия с преподаване на чужди езици, Начално училище „Христо Ботев", Прогимназия „Цветан Спасов", Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков", Професионална гимназия по механоелектротехника в Плевен, организирани от Басейнова дирекция - Плевен, Регионална инспекция по околната среда и водите - Плевен и отдел „Природа" на Регионален исторически музей - Плевен.

С подкрепата на Общината, образователни инициативи за опазването на водата се проведоха и в учебни заведения в Долни Дъбник.