Възрастна жена пострада сериозно от телефонна измама
Възрастна жена пострада сериозно от телефонна измама / archiv.DarikNews

Старата схема с пострадал близък и даване пари на лекар за лечение е проработила в Червен бряг и е измамена с 6000 лева възрастна жена. На 15 октомври в 17:40 часа в полицията е получен сигнал от 84-годишна местна жителка, че е станала жертва на телефонна измама.

Жената е обяснила, че около 16:00 часа същия ден, на домашния й телефон е получила обаждане от мъжки глас, представил се като д-р Кръстев от град София. Непознатият разказал, че дъщеря й е със счупен крак под коляното и е необходимо да се даде сумата от 6 000 лева за спешна операция. Ако парите не бъдат предадени ще се ампутира крака на дъщеря й.

После "Д-р Кръстев" е дал на тъжителката да се чуе с жена, представила се за дъщеря й, която ревяла, че й трябват пари за операцията. Потърпевшата е инструктирана да не затваря телефона, за да имат постояна връзка, тъй като ще дойде санитар за парите.

Около 16:20 часа разтревожената майка изчакала въпросния "санитар" пред дома си на тротоара и му предала сумата от 6 000 лева. Когато се прибрала се в дома си и чувайки се със дъщеря си е разбирала, че е измамена.

По случая е образувана полицейска проверка за престъпление по чл. 209 от НК и работата продължава. Уведомен е прокурор.